Festival pro Vás pořádá web HedvabnaStezka.cz a časopis Travel Life


Místo konání

Kino Napajedla (Na Kapli 459, 763 61 Napajedla )

Čas zahájení

15:00

Informace

Přijďte ocenit milovníky extrémních výkonů, krásné a divoké přírody a touhy jít daleko za hranice svého komfortu! Další ročník festivalu Expediční kamera u nás v kině!

V rámci celovečerního promítání uvidíme všech 6 filmů a přivítáme také skvělého hosta, Richarda Štěpánka. Richard je mj. účastník závodu 1000 Miles Adventure a autor knihy "Vzdát můžeš zítra". I přes svůj tělesný hendikep se pouští do všeho s vervou a naplno!

Více info na http://www.richardstepanek.cz/

Ochutnáte také úžasné občerstvení a zažijte skvělou atmosféru!

Filmy, které uvidíte:

15.00 Zahájení festivalu + úvod + úvodní film KWANZA topící se diamant Angoly - 30 min. I NZ I rež.: Mike Dawson

Dvojnásobný olympionik Dawson, Jihoafričan Dewet Michau a britský vodák Jake Holland cestují hluboko do srdce válkou zničeného jihoafrického státu. Bojují s nemilosrdným počasím a kilometry nezmapovaného terénu, aby se stali jedněmi z prvních kajakářů, kteří zažijí nebezpečné peřeje řek Keve a Kwanza.

15.40 Nájdem odvahu - 37 min. I SR I rež.: Viliam Bendík

Lenka Vacvalová hledá odvahu zaběhnout nejdelší turistickou trasu na Slovensku – 770 km z Dukly do Děvína s převýšením 31 km. Zakládá TÝM ODVAHY na pomoc dětem s rakovinou a v květnu 2019 vyráží z Dukelského průsmyku na dlouhou cestu na Děvín. Na Cestě hrdinů SNP však najde daleko odvážnější ženy, než je ona sama. Nakonec uprostřed nádherných slovenských hor zažije to nejcennější – lidskou dobrotu.

16.20 Salto je král - 63 min. I SR I rež.: Pavol Barabáš

Zavřete oči a představte si největší vodopády světa. A do toho si představte, že je slaňujete. Je to možné? Ano! Parta kamarádů, jejichž společnou výzvou je objevovat, dosahovat cílů a splynout s nespoutanými vertikálními živly, se o to pokouší. Cesta k nim představuje často výpravy do neznáma, kde ani ta nejdůslednější příprava negarantuje vytoužený cíl. Jedinou jejich jistotou je síla přátelství, maximální důvěra a pocit sounáležitosti. Bude to však stačit na přechod nejvyšších vodopádů světa?

17.25-17.40 PAUZA

17.40 -19.10 HOST – Richard Štěpánek – 90 min.

19.10-19.25 PAUZA

19.25 1000 Miles 2021 – Jih proti severu – 55 min. I ČR I rež.: Aleš Nenička

Dokument z 11. ročníku závodu 1000miles Adventure, který se jel kvůli pandemii Covid-19 pouze v Česku, čímž se v mnoha ohledech stal unikátním. Hodinová podívaná plná radostí i strastí účastníků i pořadatelů! Ve filmu uvidíte projevy ohromné euforie, pocity radosti a nesdělitelného štěstí, pokory k soupeřům i přírodě. Na druhé straně ale také krev, pot, slzy a zklamání. Z většiny závodníků se s přibývajícími kilometry a ubývajícími fyzickými i psychickými silami postupně stávají lidé, pro které je více než vítězství jejich touha dosáhnout vlastního cíle a překonat sám sebe. A především zažít velké dobrodružství!

20.20 Kripl trip – 17 min. I ČR I rež.: Martin Vrbický

Dva čeští hendikepovaní bikeři si plní svůj sen. Vydávají se do Britské Kolumbie v Kanadě, aby tu navštívili největší bikepark na světě. Návštěva jim umožní zajezdit si na vyhlášených trailech a poznat, jak se liší přístup k hendikepovaným sportovcům v České republice a v Kanadě.

20.40-21.30 Boys 1970 – 52 min. I ČR I rež.: Tomáš Galásek

Poslední květnový den roku 1970 se při zemětřesení odtrhla značná část severní části šestitisícovky Huascarán Norte a v podobě laviny, ledu a kamení pohřbila v základním táboře všechny členy české Expedice Peru 1970. Marek Holeček a Radoslav Groh v roce 2019 vytyčili novou linii na sousední Huandoy Norte a na počest kolegů, kteří zde před půl stoletím zahynuli, ji pojmenovali Boys 1970

160/140 Kč senioři +65, studenti do 26 let a ZTP.

Odkazy

Facebook
Webová stránka

Vstupné

160/140 Kč senioři +65, studenti do 26 let a ZTP.

(Kino Napajedla)

Partneři

Správa webu Webklient.cz